# Quantitative - Percentage

Quantitative - Percentage
Question:-
Option (A)
17
Option (B)
23
Option (C)
75
Option (D)
77
Correct Option:
B
Question Solution:
Let the number of apples be 100.
On the first day he sells 60% apples ie.,60 apples.Remaining apples =40.
He throws 15% of the remaining i.e., 15% of 40 = 6.Now he has 40-6 = 34 apples
The next day he throws 50% of the remaining 34 apples i.e., 17.
Therefore in all he throws 6+17 =23 apples
Question:-
Option (A)
150
Option (B)
105
Option (C)
112.5
Option (D)
120
Correct Option:
C
Question Solution:
total x tickets were sold before, that means collection was 250x
say price of ticket reduced by y
num of tickets sold now will be 1.5x and total collection will be 1.5x*(250-y)
also given that 0.825*250x = 1.5x*(250-y)
=> 250 - y = 0.825*250/1.5 = 137.5
or y = 112.5
Question:-
Option (A)
72,000
Option (B)
81,000
Option (C)
90,000
Option (D)
1,00,000
Correct Option:
D
Question Solution:
A = 1.5 B, A - C = 180000 and B = 1.05 C. Solve to get A, B and C. Also, A + B + C = 90% of total voters on voting list. This will give you the answer. Ideally solve this question through options.
Question:-
Option (A)
1,50,000 kg
Option (B)
1,49,600 kg
Option (C)
1,51,600 kg
Option (D)
none of these
Correct Option:
B
Question Solution:
Assume initial amount of gold to be 100. Then he gives away: 50 + 25 + 12.5 = 87.5 But 87.5 = 1309000 kgs. Hence, 100 = 149600
Question:-
Option (A)
20%
Option (B)
25%
Option (C)
33%
Option (D)
40%
Correct Option:
D
Question Solution:
Let the actual salary of Nitish be Rs.100. For 50% hike his new salary should be Rs.150. As the computer operator made a mistake, his salary according to the computer operatoe is Rs.180. Nitish got Rs.90 more than the actual salary for the 3 months. His salary has to be reduced by Rs.90 from Rs.150.
He receives (60/150) x 100% = 40% of his new salary in the fourth month.